Kurser och visningar

LÄR DIG KONSTEN ATT MÅLA EN IKON

Under flera år har jag anordnat kurser i ikonmåleri i min ateljé på Österlen.

Kursen omfattar 5 dagar uppdelad på olika tillfällen som vi kommer överens om.

Allt material du behöver för ditt ikonmåleri ingår; penslar, pigment, förlagor, pennor, papper. En ikonplatta med gesso (15×20 cm) och ett kompendium ingår som beskriver tekniken enligt gammal tradition.

Du väljer den ikon du vill måla. Välj gärna en ikon – Maria, Jesus, ett helgon, en martyr eller ett helgon – som du känner speciellt för. Jag hjälper dig gärna att välja. Du får möjlighet att lära dig lägga 23 karats bladguld (30 kr /ark) tex på glorian.

Kursavgiften är 5 500: – exkl. moms (25%). I avgiften ingår allt kursmaterial inklusive ikonplattan plus morgon- och eftermiddagsfika och lunch.

Antalet deltagare är begränsad till 2 på grund av pandemin.

Är du intresserad så anmäl dig på min mobiltelefon 0702–211 792 eller
på e-post gunilla.zackari@outlook.com.

Avgiften betalas senast en vecka innan kurstillfället antingen på bankkonto 6765–616 086 822 (Handelsbanken) eller via swish 0702211792.

Varmt välkommen!

Visningar

Besök gärna min ateljé så berättar jag om ikonernas värld och varför jag använder religiösa symboler på moderna ikoner och hur jag målar ikoner enligt urgamla tekniker. Passa samtidigt på att titta på mina bilder i olika teman i akvarell, tusch och oljepastell.

Varför inte en specialvisning av mina ikoner och andra bilder. Fira till exempel en familjemedlem eller kär vän genom att ge en annorlunda upplevelse som present. Tillsammans skräddarsyr vi visningen. Prisexempel: Visning med fika kostar 75 kronor per person för en timme på dagtid.

Ring 070-221 17 92 eller mejla mig på gunilla.zackari@outlook.com så kan vi prata om hur visningen ska läggas upp, om när och pris.

Jag kan ta 20 personer. OBS! Nu i Coronatider tar jag emot högt 8 personer per visning.

Varmt välkommen!

PS! Du är självklart välkommen att besöka ateljén för att bara titta på mina ikoner och bilder. Slå mig en signal först så att jag säkert finns på plats och kan ta emot dig.