Kurser och visningar

LÄR DIG KONSTEN ATT MÅLA EN IKON

Jag har anordnat kurser i ikonmåleri i snart 10 år i min ateljé på Österlen. Men numera endast efter överenskommelse. Kursen omfattar 5 dagar och uppdelad på tre tillfällen – 2 + 2 + 1.

Allt material du behöver för ditt ikonmåleri ingår; penslar, pigment, förlagor, pennor, papper etc. en ikonplatta med gesso (18×24 cm) och ett kompendium. I det beskrivs tekniken enligt gammal tradition.

Du väljer den ikon du vill måla. Välj gärna någon ikon – Jesus, Maria, ett helgon, en martyr eller ängel – som du känner speciellt för. Välj ditt motiv i ur mina ikonböcker eller ta med en egen bild. Du får möjlighet att lägga 23 karats bladguld (30 kr /ark) på glorian.

Kursavgiften är 5 000:- exklusive moms (25%). I avgiften ingår allt kursmaterial plus morgon- och eftermiddagskaffe.

Antalet deltagare är begränsat till 3 på grund av pandemin.

Välkommen!

Om du är intresserad, kontakta mig på mobiltelefon 070-221 17 92 eller på e-post gunilla.zackari@outlook.com.

Avgiften betalas senast en vecka innan kurstillfället på
bankkonto 6765–616 086 822 (Handelsbanken).

Visningar

Jag tar gärna emot besök i ateljén för att berätta om ikonernas värld och varför jag använder religiösa symboler på moderna ikoner. Jag beskriver också hur jag målar en ikon enligt urgamla tekniker. Passa på att samtidigt titta på mina bilder på olika teman i akvarell, tusch och oljepastell.

Välkommen också på specialvisningar av mina ikoner och bilder i akvarell och tusch. Fira till exempel en familjemedlem eller nära vän genom att ge en annorlunda upplevelse som present. Tillsammans skräddarsyr vi visningen.
Prisexempel: Visning med fika kostar 75 kronor per person för en timme på dagtid.

Ring 070-221 17 92 eller mejla mig på gunilla.zackari@outlook.com så kan vi prata om hur visningen ska läggas upp och om tid och kostnad.

Min ateljé kan ta 20 personer.  OBS! Nu i Coronatider tar jag emot högt 8 personer per visning.

Varmt välkommen!

PS! Du är självklart välkommen att besöka ateljén för att bara titta på mina ikoner och bilder. Slå mig en signal först så att jag säkert finns på plats och kan ta emot dig.