Kurser och visningar

LÄR DIG KONSTEN ATT MÅLA EN IKON

 Jag har gett kurser i ikonmåleri mer än fem år i min ateljé och numer endast på begäran. Kursen är uppdelad på två tillfällen – 2+2 och eventuellt 1 extra dag efter överenskommelse.

Allt material du behöver för ditt ikonmåleri ingår; penslar, pigment, förlagor, pennor, papper etc. en ikonplatta med gesso (21×25 cm) och ett kompendium. I det beskrivs tekniken enligt gammal tradition.
Du väljer vilken ikon du vill måla – någon av ärkeänglarna, Maria Gudsmodern eller ett helgon.  Välj ditt motiv i ur mina ikonböcker eller ta med en egen bild. Du får möjlighet att lägga 23 karats bladguld (25 kr /ark) på glorian. Två ark ingår i avgiften.

Kursavgiften är 1 000:-/dag exklusive moms (25%). I avgiften ingår allt kursmaterial, morgonfika, lunch, eftermiddagsfika och vernissagedryck med tilltugg.

Antalet deltagare är begränsat till 6 personer för att jag ska kunna ge dig den hjälp du behöver. Kursen genomförs med lägst 3 deltagare.

Om du är intresserad, kontakta mig på mobiltelefon 0702–211 792 eller på e-post gunilla.zackari@outlook.com

Avgiften betalas senast en vecka innan kurstillfället på bankkonto 6765–616 086 822 (Handelsbanken).

Visningar

I min Ateljé Gunilla Zackari kan du bekanta dig med mina ikoner och mina verk i akvarell och tusch. Jag kan arrangera särskilda visningar och berätta om mina ikoner, om symboler som kännetecknar dem och hur jag använder symbolerna även på mina moderna ikoner. Du får också en inblick i ikonmåleriets urgamla tekniker.

Samtidigt kan du titta på mina målningar i akvarell, tusch och oljepastell på teman som UNDER YTAN och HETTA.

Jag har haft besök av olika konstföreningar och kyrkan. Flera besökare bokar en visning med dryck och tilltugg för att fira en vän och ge en upplevelse som födelsedagspresent.